Hirdetés

Hamarosan megszűnik a Windows Vista támogatása



|

Utoljára áprilisban kap biztonsági frissítéseket a rendszer.

Hirdetés

Idén egy újabb relikvia kategóriás operációs rendszerének támogatását szünteti meg a Microsoft, a Windows Vista (SP2) utoljára az áprilisi hibajavító kedden fog szoftverfrissítéseket kapni. 2017. április 11-től kezdődően maximum a vállalati ügyfelek készíttethetnek hozzá patcheket, persze busás összegért cserébe.


Hirdetés


A támogatás megszűnése miatt a Windows Vista rendszerű számítógépeket használóknak mindenképp javasoljuk, hogy váltsanak újabb számítógépre, vagy álljanak át egy alternatív operációs rendszerre. Az utóbbi alatt természetesen egy Linux-disztribúciót értünk, például az Ubuntu vagy a Linux Mint valamelyik kiadásával nem igazán lehet melléfogni.



Érdemes megemlíteni, hogy az eredetileg Windows Vista rendszerrel szállított számítógépek egy részén futtatható a Windows 10 is, így eseti alapon szóba jöhet a legújabb Windowsra való frissítés is. Persze mérlegelni kell, hogy megéri-e 30 ezer forint körüli összegért szoftvert licencelni az öreg hardverre.


A Windows 10 minimum rendszerigénye:

- 1 GHz-es processzor
- 32 bites rendszer esetén 1 GB, 64 bites esetén 2 GB RAM
- 16-20 GB szabad hely a háttértáron
- DirectX 9-kompatibilis videokártya WDDM 1.0 driverrel
- Minimum 800×600 pixeles kijelző


(Forrás: Ghacks, Microsoft | Nyitókép: yoppy)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.