Hirdetés

Hamarosan újabb Windows érkezik



|

Microsoft operációs rendszer készül a százdolláros notebookhoz.

Hirdetés

A Microsoft sem akar kimaradni az olcsó noteszgépekben rejlő üzletből, ezért a hírek szerint Az XP átdolgozásán dolgozik, hogy az fennakadás nélkül fusson a százdolláros laptopokon is. A helyzet komolyságát jól tükrözik Will Poole alelnök szavai, aki elmondta, hogy rengeteg pénzt áldoznak a projektre, és bár a helyzet biztató, még sok munka vár rájuk. A legnagyobb kihívást az okozza, hogy az XO-ban kis teljesítményű processzor és kevés memória van, ami - mint az tudjuk - a Microsoft szoftverek legnagyobb ellensége.

 

olpc2.jpg

 

A szoftveróriás erőfeszítései érthetőek, hiszen az eredeti tervek szerint Linux kerül a gépekre, és ha sikeres lesz a projekt akkor több millió gyermekhez jutnak el a gépek, akiknek esetleg megtetszik a myílt forráskódú rendszer, így a Microsoft jelentős bevételtől eshet el a jövőben.

 

59037.jpg

 

Az OLPC hivatalosan még nyilatkozott az együttműködésről, ezért arról egyelőre nincs pontos információ, hogy mikor és mennyiért várhatóak az új rendszerrel szerelt gépek. Jelenleg még az XO gyártása is nehézkesen folyik, így a Microsoftnak van ideje alkalmazkodni, de vélhetően már nem kell sokat várni a megjelenésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.