Hirdetés

Lassan vége a HD 5000 előtti Radeonok támogatásának?



|

Júniusban kaphatnak utoljára friss meghajtót az érintett kártyákkal rendelkezők.

Hirdetés

A megbízható forrásnak számító Phoronix értesülései szerint az AMD júliusi (avagy 12.7-es) Catalyst grafikus illesztőprogramja kellemetlen „újítással” kedveskedhet egyes fogyasztóknak, hiszen kikerülhet belőle a HD 2000/3000/4000 sorozatba tartozó videokártyák támogatása.


A hírek szerint a meghajtó linuxos verziója esetében már szinte biztosra vehető az AMD lépése, sajnos a többeket érintő Windows-os változat körüli tervekről egyelőre nincs hiteles információ. Megemlítendő, hogy az AMD korábban – 2010 februárjában - az összes platformon egyszerre fejezte be a DirectX 9-es termékeinek támogatását.


A júniusi időpont azért is problémás, mert az AMD-nek így nem lenne hivatalosan is üzemképesnek titulálható meghajtóprogramja a Windows 8 végleges verziója alá, amely eltántoríthat egyes vásárlókat az operációs rendszerre történő beruházástól – egyébiránt a Windows 7-es Catalyst több verziója is remekül működik a redmondiak vélhetően az ősszel érkező új operációs rendszerén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.