Hirdetés

Hangasszisztenssel érkezik a Windows 9



|

A Windows Phone után az asztali OS-be is bekerül a Cortana.

Hirdetés

Az Apple és a Google után a Microsoft sem maradhatott ki a versenyből, ezért április elején lerántották a leplet a Cortanáról, ami a Windows Phone 8.1 hangasszisztense. Akkor már pletykálták, hogy később talán az asztali Windows rendszerekre is elérhetővé teszi a redmondi cég, de eddig semmi hivatalos utalás nem érkezett minderre. 

Hirdetés

A Cortana egyik programmanagere, Marcus Ash a Twitteren erősítette meg a feltételezéseket, némi konkrétummal szolgálva a kérdésben. Ash szerint a Microsoft valóban fejleszti az asztali verziót, de erre igazán csak azután áll rá, ha a Windows Phone-os Cortanát már befejezte. 

Amennyiben a mobilos asszisztens teljesen elkészült, akkor más platformokra is elhozzák a Cortanát, kis szerencsével pedig már a Windows 8.1 is megkaphatja a hangasszisztenst. Természetesen a lehetőségek között ott a csúszás is, ebben az esetben pedig csak a 2015 elején érkező Windows 9-be kerül bele az újdonság. A további platformok sorsa egyelőre kérdéses, de ha tovább is terjeszkedik a Microsoft, akkor a rivális rendszereken csak korlátozott funkciókban gondolkodik jelenleg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.