Hirdetés

Hangouts: megoszthatóvá vált az Asztal



|

Már távoli segítségnyújtásra is használható a szolgáltatás.

Hirdetés

A videocsevegésre használható Google Hangouts újabb kiváló funkcionalitással bővült, ugyanis a szoftver segítségével az ismerősökkel való csevegés közben átmenetileg átvehető a számítógépük feletti irányítás, bár ehhez nyilván szükséges a beleegyezésük is.


A távoli asztal funkcionalitás nem újdonság a Google részéről, ugyanis a Hangouts friss kiterjesztése a már bizonyított Chrome Remote Desktop technológiát használja. A lehetőség elsősorban a család, barátok és ismerősök számítógépeit kisebb vagy nagyobb örömmel rendszeresen karbantartóknak jelenthet felüdülést, hiszen csak egy modern webböngésző szükségeltetik  hozzá, nem kell külön távoli elérést biztosító programokat installálni és beállítani – csökken a másikakkal lefutandó körök száma.


A funkció aktiváláshoz egy Hangout kezdeményezése után a bal oldali hasáb „További alkalmazások” feliratára kell kattintani, a megjelenő hasábon az „Alkalmazások hozzáadása” opciót szükséges kiválasztani, a felbukkanó képernyőn pedig Távoli Asztalra kattintással tehető harcra késszé a lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.