Hirdetés

Három éve maradt a Windows 7-nek



|

Közben kiderült, hogy Windows 8.1-gyel is használható a Kaby Lake.

Hirdetés

A Ghacks híradása alapján a Microsoft német kirendeltsége a héten egy sajtóközleményben hívta fel az ügyfelek figyelmét a tényre, hogy 2020. január 14-én megszűnik a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, azaz onnantól kezdve nem érkeznek majd biztonsági frissítések a rendszerhez. A kérdéses nap után kizárólag egyedi terméktámogatási szerződéssel lesz megoldható az OS sérülékenységeinek befoltoztatása, ám ezt a felettébb drága luxust maximum nagyvállalatok és kormányszervek engedhetik meg maguknak, de ezek is csak kényszerből és átmeneti jelleggel.


Hirdetés


Többé-kevésbé a témánál tartva még a múlt évben a Microsoft nagy port kavarva közölte, hogy az AM4 tokozású AMD processzorok, továbbá az Intel Kaby Lake központi egységek csak Windows 10 alatt lesznek támogatottak. Az utóbbiak elérhetővé válásával végre elkezdtek érdemi információk csepegni arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. Sajnos a helyzetet nem sikerült tisztázni, pont ellenkezőleg: a lenti videón egy youtuber sikeresen telepítette, majd látszólag gond nélkül használta a Windows 8.1-et egy MSI Z270 XPower Gaming Titanium + Intel Core i7-7700K kombón.



Mindez végső soron nem meglepő, hiszen az Intel 200-szériás chipsetek csak a 100-as széria minimálisan módosított változatai, míg az új Pentium modelleken kívül a Kaby Lake processzorokat is csak szüleik tudják megkülönböztetni a Skylake-es elődjeiktől. A mindenkit érdeklő kérdés persze az, hogy mi történne a Windows 7 installációja esetén, vélhetően a nagyon közeli jövőben erre is fényt derít majd az internet népe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.