Hirdetés

Háromhavonta jöhet az új Office?



|

A Microsoft akár 90 naponként is frissítheti már a terméket.

Hirdetés

Hónapok óta járja a pletyka, miszerint a mostani Blue frissítéssel kezdve a redmondi szoftvercég az operációs rendszere terén átáll az Apple által is használt éves kiadási ciklusra, a hírek szerint a jövőben olyan 12 havonta jöhet majd egy kisebb-nagyobb újdonságokat hozó, olcsón beszerezhető Windows „főverzió”. A legfrissebb spekulációk alapján nagyjából ugyanezt a módszert az Office-ra is kiterjesztheti a Microsoft.


Kurt DelBene, a cég Windows üzletágának vezetője nemrég egy Morgan Stanley által szervezett konferencián elhintette, hogy az Office 365 esetében már régóta lehetőségük van negyedévente frissíteni az irodai csomagot, ráadásul ugyanez már az előfizetéses módszerrel bérelt Office 2013-nál is megoldható.


A programcsomag ilyen módon történő fejlesztése mindenképp előnyös lenne a Microsoft számára, hiszen a segítségével rendkívül gyorsan képesek lennének reagálni a felhasználók funkcionalitást érintő igényeire, ráadásul a „dobozos” Office-t preferálókat a folyamatos fejlesztés ígéretével meggyőzhetnék az előfizetéses modellre való átállásra.


A modellváltás teljesen érthető, hiszen a felhasználók többsége számára még a 10 éves Office 2003 tudása is tökéletesen megfelel, így folyamatosan csökken az újabb irodai programcsomagra való költési hajlandóság. Az előfizetéses rendszerrel a Microsoft hosszú távon brutálisan növelhetné az Office üzletágának bevételét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.