Hirdetés

Hasznos apróságokkal bővül a Gmail



|

Ezúttal kontextusfüggő gombok és csatolmányok Drive-ba mentése került terítékre.

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában a rejtélyes Chrome 31 kiadásán felül a Google két új funkcionalitást is bejelentett a Gmail kapcsán, a friss lehetőségek az elkövetkező hetekben válnak majd elérhetővé az összes felhasználó számára. Ugyan önmagukban apróságokról van szó, ám pontosan az efféle csiszolások tudnak igazán jól használhatóvá tenni egy szolgáltatást.

Hirdetés


Az elsőként leleplezett újítást a kontextusfüggő gyorsgombok jelentik, amelyek az e-mailek konkrét megnyitása nélkül tesznek lehetővé releváns műveleteket. Példának okáért amennyiben az üzenetben csak egy Youtube-os videó linkje van, akkor a gombra kattintva azonnal lejátszható a mozgókép. A Google más vállalatoknak is lehetőséget ad ennek használatára, így például egy megrendelt csomag követésekor nem kell bekattintani a linkért futárszolgálat levelébe, vagy éppen egy étterem értékelésekor rögtön a Gmail felületén is megírható a vélemény.


A másik újítás, hogy a levelekhez mellékelt csatolmányok egyetlen kattintással menthetőek lesznek rögtön a Google Drive tárhelyre, plusz képek esetén rákattintáskor igényesebbé válik az előnézet megjelenése is.


(Forrás: Gmail Blog, Drive Blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.