Hirdetés

Hasznosabbá válhatnak a Windows csempéi



|

A Microsoftnál már dolgoznak az interaktívvá tételükön.

Hirdetés

A Windows Phone operációs rendszer leleplezésekor a legnagyobb meglepetést a kezelőfelülete jelentette, hiszen a máig egyedülálló koncepció szinte arcátlanul egyszerű: a csempék alapvetően ikonokként működnek, ám a felületükön értesítések is megjelenhetnek, így dinamikus érzetet keltenek és jó a helykihasználásuk.
 

Hirdetés


A Windows 8-ban is bevezetett grafikus elemek a redmondiak következő operációs rendszereiben hasznosabbá válhatnak, ugyanis a Microsoft Research munkatársai már aktívan kísérleteznek az interaktívvá tételükkel. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az alkalmazások hagyományos megnyitás nélkül is képesek lennének funkcionalitásokat nyújtani: például az Időjárás alkalmazás csempéje kérésre előrejelzést adhatna egy meghatározott napról, az Asztal csempéje mutathatná a futó hagyományos programokat, lehetne rögtön a Kezdőképernyőről is használni a számológépet, vagy éppen böngészni a bejövő e-mailek fejléceit.
 


Original Video - More videos at TinyPic


A beszámolók alapján a Microsoft egyelőre csak kísérletezik az interaktivitás ötletével, az előbb felsorolt példák nem feltétlenül fognak végleges operációs rendszerbe kerülni, már ha a kutatók nem hajítják a kukába a komplett koncepciót.


(Forrás: ZDNet)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.