Hirdetés

Hatalmas adatbázisokkal segíti a gépi tanulást a Google



|

Felcímkézett képek és videók millióit tette elérhetővé a Google - ezekből tanulhatnak a gépek.

Hirdetés

Egyre gyakrabban hallunk valamilyen áttörésről a mesterséges intelligencia kapcsán. Azonban az algoritmusok finomítása nem könnyű munka, az AI számára nem egyszerű megtanítani, hogy felismerje az adatokban az egyes mintákat, vagy megjósolja azokat.

Mindehhez óriási mennyiségű, már előre felcímkézett információra van szükség. Ezek alapján lehet tanítani és tesztelni az intelligens rendszereket. 

Hirdetés

A Google két új módon segíti ebben a kutatókat. Az Open Images a Google, a Carnegie Mellon és a Cornell együttműködésében kínál képeket, 9 milliót.

Ezek mindegyikét gépek címkézték fel, hogy aztán a feliratokat emberek pontosítsák. Ennyi képpel már lehet oktatni egy neurális hálózatot a nulláról is. 

A munkát segíti még a YouTube8-M is, ami 8 millió videót (több mint 500 000 órányi felvétel) tartalmaz. Az adatbázis a videós analízist segíti. A Google emellett az állóképeket is mentette és címkézte, amelyek szintén letölthetőek. 

A Google segítségének hála mindegy, hogy valaki a következő Prisma appot, robotautós AI-t vagy mást szeretne fejleszteni, az adatbázisok már rendelkezésre állnak a munkához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.