Hirdetés

Hazánkban is jön a Kódolás Órája



|

Magyarországon is részt lehet venni a világszintű Kódolás Órája eseményen.

Hirdetés

December 7. és 13. között lesz megrendezve a világban a Kódolás Órája (Hour of Code), aminek a lényege, hogy megismertesse a programozást. Az eseményt több mint 180 országban tartják meg, az érdeklődők számát 10 millió fölöttire várják. Az ismerkedést a programozással mentorok segítik. 

Hirdetés

Magyarország sem marad ki a sorból, hazánkban a Codecool Programozó Suli csatlakozott a kezdeményezéshez. December 9-én az Akvárium Klubban tartják a bemutatót, ahol minden fontos információt megtudhatnak az érdeklődők. 

A jelenlévők játékos feladatok segítségével ismerhetik meg a programozás világát. Méghozzá nagy sikerrel: az elmúlt években több mint 100 millióan érdeklődtek az esemény iránt. 

A hazai, ingyenes eseményre előzetesen lehet regisztrálni. A résztvevők 2-3 fős csoportokban, 1 óra alatt oldanak majd meg játékos feladatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.