Hirdetés

Már streamelhetőek a Steam játékai



|

Helyi hálózaton egyik számítógépről a másikra küldhetőek a játékok.

Hirdetés

Szerda este funkcionális újdonságot hozott a Steam digitális játékterjesztési rendszer legújabb frissítése, amelyet telepítve a felhasználók képesek egyik számítógépükről a másikra streamelni a játékokat. Ennek köszönhetően akár egy netbookon is lehet játszani a legújabb játékokkal, amennyiben található a helyi hálózaton egy izmos PC.
 

Hirdetés


A funkcionalitás használatához a kettő számítógépnek egyazon helyi hálózaton kell lennie. A felhasználóknak mindkét gépen be kell jelentkezniük a Steam-fiókjukba, mire a PC-k automatikusan felismerik egymást, ezután pedig indulhat a móka. A PC Gamer munkatársának gyors tesztje szerint a megoldás jól működik: a képminőséggel nincs kivetnivaló, továbbá a beviteli eszközök jeleinek késése sem jelent problémát. Természetesen ezek függenek a helyi hálózat képességeitől is.


A Steam újdonsága egyelőre csak Windows Vista vagy újabb rendszerű számítógépet képes szerverként használni, a Mac OS X és Linux verziók csak fogadni képesek az ezekről streamelt tartalmakat. Ezen felül a Valve tájékoztatása szerint ugyan a fogadó számítógépnek nem kell komoly technikának lennie, azonban a grafikus vezérlőjének muszáj támogatnia a H.264 videók hardveres dekódolását.


(Fotó: Rebecca Pollard)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.