Hirdetés

Hiba a Windows XP tűzfalában



|

Hirdetés

A Microsoft közleménye szerint a Windows XP-ben található tűzfal egy olyan hibát tartalmaz, amelynek kihasználásával a támadók a hátsó kapukat jobban elrejthetik a felhasználók elől. Ezáltal észrevétlenül használhatják a sebezhetőséget tartalmazó rendszerek erőforrásait. A cég szerint a sérülékenység a Windows Server 2003 operációs rendszerek esetében is okozhat problémákat.


A Microsoft közleményéből kiderül, hogy a tűzfalban lévő hiba miatt anélkül maradhatnak nyitott portok a számítógépeken, hogy arról a felhasználó a biztonsági funkciókhoz tartozó felhasználói felületeken értesülne. Emiatt nehezebb kiszűrni a rendszerekben esetlegesen meglévő hátsó kapukat is. A hiba a regisztrációs adatbázisban létrehozott, speciálisan szerkesztett bejegyzések révén használható ki. A Microsoft szerint a Windows tűzfalának legutóbb felfedezett hibája nem biztonsági sérülékenység, de alkalmas arra, hogy a támadók tűzfalbeállításokat rejtsenek el a felhasználók elől.

A Microsoft a Windows tűzfalának hibáját már kijavította. A frissítés a cég weboldalairól is letölthető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.