Hirdetés

Hiba az Excelben



|

Biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft jelentése szerint egyelőre csak célzott támadásokról tudnak, de mivel Excel lapokat majdnem minden cégnél használnak, igen nagy a veszély. A hackerek eszköztára igen nagy: lehet, hogy levelet kapunk egy Excel dokumentummal, de csali-weboldalakat is létrehozhatnak, ahol megpróbálnak minket rávenni, hogy a megpiszkált állományt letöltsük.

 

A biztonsági rés csak bizonyos verzióknál létezik, de ezek számosak: a Microsoft Office Excel 2003 Service Pack 2, Microsoft Office Excel Viewer 2003, Microsoft Office Excel 2002, Microsoft Office Excel 2000 és a Mac verzió, Microsoft Excel 2004 mind-mind veszélyeztetettnek számítanak.

 

Akik már telepítették az Office Service Pack 3-at, azok már egy frissített, biztonságos Excelt használnak, tehát az ő gépük nincs veszélyben. Szintén biztonságban vannak a Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office Excel 2007 Service Pack 1 és a Mac-es Microsoft Excel 2008 használói.

 

A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor adnak ki hibajavító patchet, így addig mindenki, aki a kérdéses verziókat használja, legyen különösen óvatos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.