Hirdetés

Hibajavítás a Firefoxban



|

Három kritikus gyengeséget is kijavítottak.

Hirdetés

Az egyik kritikus hiba a böngésző képkezelésével kapcsolatos, amely lehetővé teszi a gyanútlan felhasználó böngészési előzményeinek továbbítását, vagy éppen kártékony kódok futtatását a megtámadott gépen.

 

A második és a harmadik hiba is ilyen kódok futtatását teszi lehetővé a jogosultságok megváltoztatásával, illetve egy memóriakezelési hiba kihasználásával.

 

Szintén fontos javítás az, amelyet a „chrome" kezelőfelület-protokollon végeztek. Ez a böngészőhöz letölthető kiterjesztésekkel kapcsolatos, a hibát kihasználva egy hacker megtudhatta, milyen alkalmazások vannak telepítve egy bizonyos PC-re, így hatékonyan tudta támadni azt. Ehhez viszont mindenképpen egy külön weboldalra kellett csalogatni a gyanútlan szörfölőt.

 

A tíz javított hiba közül három veszélyességi szintjét minősítették kritikusnak, egyét magasnak, háromét közepesnek és háromét alacsonynak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.