Hirdetés

Hihetetlen, de adatokat vesztett a Google



|

Egy belgiumi villámlás miatt néhányan örökre búcsúzhattak az adataiktól.

Hirdetés

Azt hinnénk, hogy egy olyan nagy vállalatnál, mint a Google, minden adat biztonságban van, és semmit sem veszíthetünk el. Most néhányan mégis pórul jártak. 

Hirdetés

Belgiumban nemrég villám csapott a Google adatközpontjába, ami napokig tartó problémákat okozott. Végül bár alacsony arányban, de néhány felhasználónál végleges adatvesztéssel kellett számolni. 

A régióban nyár végén gyakoriak a hasonló viharok, azonban a problémák akkor kezdődtek, amikor a létesítményben áramszünet jelentkezett. 

Ennek hatására problémák adódtak az adatok írásában és olvasásában, nagyjából a lemezek 5 százalékánál. A legtöbbet helyrehozták, de az adatközpont teljes kapacitásának a 0,000001 százaléka elveszett. 

Sajnos a teljes helyreállítás ebben az arányban lehetetlen volt, ami viszont néhány embernek teljes adatvesztést jelentett. A Google teljes felelősséget vállalt a történtekért, és fejlesztéseket hajt végre azért, hogy hasonló többé ne történhessen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.