Hirdetés

Hihetetlen: lényegében megjött a Windows 7 SP2!



|

[Frissítve] Egyetlen csomagban letölthető a rendszer legtöbb SP1 óta kiadott frissítése.

Hirdetés

A Windows 7-hez ragaszkodók legnagyobb bánatára a Microsoft évekkel ezelőtt elkaszálta az SP2 javítócsomagot. Ennek köszönhetően mára konkrétan rémálommá vált naprakésszé frissíteni a tisztán telepített Windows 7 SP1-et, hosszú-hosszú órákat is igénybe vehet a rengeteg hozzá készült patch letöltése és installációja. Könnyen előfordulhat, hogy a Windows Update egyszerűen belezavarodik a rengeteg frissítésbe, így pluszban újra kell indítani néhányszor a PC-t.

Hirdetés


A Microsoft most váratlanul bejelentette, hogy elérhetővé tett a rendszerhez egy hivatalosan "convenience rollup package" névre keresztelt frissítést (KB3125574), amely 2016 áprilisáig tartalmazza a Windows 7 SP1-hez kiadott legtöbb biztonsági és nem biztonsági javítást. Gyakorlatilag az SP2-ről van szó, még ha nem is hajlandóak a nevén szólítani a gyermeket. A csomag nem váltja ki automatikusan a kismillió frissítést a Windows Update szolgáltatásban, az érdeklődőknek manuálisan kell letölteniük és telepíteniük a csomagot a Microsoft Update Catalog webhelyről, plusz egy a telepítéséhez szükséges korábbi frissítést (KB3020369). A rollup patch az operációs rendszer telepítőkészletébe is könnyen integrálható.


A Microsoft Update Catalog jelenleg csak az Internet Explorerrel használható, azonban a vállalat a nyár során felújítja majd a webhelyet, így bármely böngészővel elérhető lesz. Végül megemlítendő, hogy mostantól kezdve a Windows 7 havonta megjelenő nem biztonsági frissítései összegző csomagokban is letölthetőek lesznek. Ez azért is érdekes, mert a Windows 7 SP1 elvileg kiterjesztett támogatási ciklusban van, azaz már csak biztonsági frissítéseket kellene kapnia.


A Windows 7 SP1 Rollup Package ("SP2") telepítésének menete:

- Telepítsük tisztán a Windows 7 SP1 rendszert
- Töltsük le és telepítsük a KB3020369 frissítést: Windows 7 x86 / Windows 7 x64
- Töltsük le és telepítsük a Rollup Package-et: Windows 7 x86 / Windows 7 x64


Frissítés: hírünk megjelenése után a Microsoft hazai kommunikációs ügynöksége leszögezte, hogy a most kiadott frissítés neve "Convenience rollup update for Windows 7 SP1", hivatalos magyar fordításban "Windows 7 SP1 Frissítőcsomag".


(Forrás: AskVG, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.