Hirdetés

Hivatalos: a Microsoft megvette a Skype-ot



|

8,5 milliárd dollárért a redmondi szoftvercég felvásárolja a csevegő szolgáltatást.

Hirdetés

A Microsoft nagyjából egy órával ezelőtt a Twitter profiljában hivatalosan is bejelentette a Skype felvásárlását, így szentesítette azon híreszteléseket, amelyek körülbelül péntek óta az akvizícióról szóltak. A redmondi szoftvercég bejelentése alapján a Skype-ot nem integrálják már meglévő üzletágukba, hanem egy új divíziót hoznak létre számára. Az új üzletágnak a vezetője a csevegőcég jelenlegi elnöke, Tony Bates lesz, aki közvetlenül Steve Ballmernek, a Micosoft vezérének fog jelenteni.

 

 

A külföldi híroldalaknak kiküldött sajtóközlemény szerint a Microsoft integrálhatja meglévő termékeibe a Skype szolgáltatását, olvasni lehet például Xbox, Kinect és Windows Phone együttműködésről is. "A Skype támogatni fogja az olyan microsoftos termékeket, mint az Xbox, a Kinect, a Windows Phone és más windowsos készülékek, amely mellett a Skype felhasználókat be akarjuk csatornázni a Lync, az Outlook programokba, valamint az Xbox Live és más közösségi szolgáltatásokba. Cégünk emellett támogatni fogja a Skype klienseket a nem Microsoft platformokon is" - olvasható a közleményükben.

 

A Skype-ot 2003-ban Luxemburgban alapították és igen hamar népszerűvé vált a csevegő szolgáltatása. A kis céget elsőként az eBay vásárolta fel 2,5 milliárd dollárért még 2005 szeptemberében, majd 2009-ben továbbadta azt 2,75 milliárd dollárért a Silver Lake nevű befektetési csoportnak. Annak a vállalatnak, amelytől most 8,5 milliárd dollárért felvásárolja a megoldást a Microsoft. Ez egyébként a redmondi szoftvercég történetének a legköltségesebb bevásárlása. A korábbi pletykák szerint a Google és a Facebook is az érdeklődő vevők között szerepelt, de a magas ár őket visszatartotta a vásárlástól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.