Hirdetés

[Frissítve] Hivatalos a Windows 10 Anniversary Update megjelenési ideje



|

Közben kiment egy közel 1800 hibajavítást tartalmazó előzetes a fast ringre.

Hirdetés

A Microsoft egyik sajtós munkatársa tegnap véletlenül leleplezte a Windows 10 Anniversary Update általános elérhetővé válásának dátumát, ma délután pedig a vállalat hivatalosan is megerősítette a kiszivárgott információ helyességét. A Windows 10 második nagy és ingyenes frissítése 2016. augusztus 2-án (kedd) válik elérhetővé a nagyközönség számára.


Hirdetés


Természetesen a vállalat nem felejtette el kihangsúlyozni, hogy a kompatibilis hardverekkel rendelkező, Windows 7 és Windows 8.x rendszereket futtató felhasználók már csak 2016. július 29-ig tudnak ingyen frissíteni a Windows 10-re, utána kizárólag teljes árú licencet vásárolva válthatnak. Néhány héttel ezelőtt a Microsoft bejelentette, hogy a fogyatékkal élők számára meghosszabbítja az ingyenes frissítési ajánlatot, azonban az akcióval kapcsolatos konkrétumokat továbbra sem tisztázta a vállalat.



Végül megemlítendő, hogy a fast ringben lévő Insiderek már telepíthetik a Windows 10 Insider Preview build 14376 előzetest, az előző buildhez képest olyan 1800 hibát javítottak benne a fejlesztők. Az Anniversary Update publikus tesztelési ciklusa során ez az első olyan build, amelyben a Microsoft legjobb tudomása szerint egyetlen komolynak nevezhető bug sincs.


Akad egy rossz hír is: az utolsó pillanatban kikerült az Anniversary Update-ből a "Messaging Everywhere" funkció, így a Windows 10 Mobile rendszerű okostelefonokkal rendelkezők mégsem lesznek képesek a számítógépük segítségével SMS-eket olvasni és küldeni. Feltehetően a következő nagy Windows 10-es frissítésben fog bemutatkozni a lehetőség.


Frissítés: a Messaging Everywhere funkció az univerzális Skype-alkalmazáson keresztül lesz elérhető.


(Forrás: Microsoft / Microsoft | Nyitókép: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.