Hirdetés

Hivatalos: ingyen lehet majd frissíteni a Windows 10-re



|

Bemutatkozott a telefonos Windows 10, jön a Spartan böngésző.

Hirdetés

Az előre beígértnek megfelelően magyar idő szerint este 6-kor megkezdődött a Microsoft idei első nagy sajtótájékoztatója. Hamarosan egy hosszabb cikkben fogunk beszámolni a rengeteg újdonságról, azonban addig is egy gyors lista a fontosabb eseményekről!
 

Hirdetés


– Kiadása után 12 hónapig ingyen frissíthetnek Windows 10-re a Windows 7 és Windows 8.x licenccel rendelkezők.


– A Microsoft tovább dolgozott a Windows 10 felületén: az egész konzisztensebb és modernebb a jelenlegi publikus bétában látottnál. Az ablakkeretek és egyebek mellett az ikonok modernizációja is folytatódott. Napokon belül jön az újabb publikusan tesztelhető build, de nem lesz benne minden, amit ma bemutatott a Microsoft.
 

Fotó: The Verge


– Sokkal elegánsabbá vált a Start menü, átméretezhető, teljes képernyős módban is lehet használni.


– Bekerült a Windows 10-be a Cortana hangasszisztens. A Start menü mellett kapott helyet, a számítógépen is lehet keresni vele.


– Az értesítési központ egy oldalsávvá vált, amelybe az alkalmazások akár vezérlőgombokat is tehetnek. Ezen felül gyorskapcsoló gombok (pl.: Bluetooth, Wi-Fi) is találhatóak az oldalsávban.


– Nem lesz Windows Phone 10, a Microsoft következő generációs mobilos operációs rendszerének neve simán csak „Windows 10”. Az OS inkább részleteiben tűnik kifinomultabbnak az elődjénél. Küldhet értesítéseket az asztali számítógépünkre.
 

Project Spartan | Fotó: The Verge


– Joe Belfiore demózta a mobilokra és kis kijelzős tabletekre szánt új Microsoft Office alkalmazásokat, ezen eszközökön ingyenesek lesznek a programok. A jelenleg elérhető verzióknál természetesen funkciódúsabbak.


– A pletykáknak megfelelően új böngészőt kap a Windows 10. Az elkövetkező hónapokban tesztelhetővé váló szoftvernek még nincs végleges neve (egyelőre csak Project Spartan). Gyorsabb renderelés és letisztultabb kezelőfelület jellemzi, van benne olvasó üzemmód, megosztható jegyzeteket lehet készíteni vele a weboldalak felületén. Az írás pillanatában nem volt világos, hogy tényleg tuningolható-e bővítményekkel, ez hamarosan ki fog derülni.
 

Fotó: The Verge


– A Windows 10-ben elérhető lesz egy új Xbox alkalmazás: ezzel lehetőség lesz az Xbox One konzolról játékokat streamelni a táblagépünkre vagy számítógépünkre, továbbá egyes játékok esetén együtt játszhatnak multiplayerben a Windows 10-es számítógéppel és Xbox One-nal rendelkezők. Ezen felül bármely PC-s játék esetén képes lesz gameplay videókat és screenshotokat rögzíteni, ezek megoszthatóak lesznek az Xbox Live-on.


– A DirectX 12-ről márciusban hallunk majd újdonságokat. Az Xbox One is megkapja a Windows 10-et. Egyszerű lesz a játékfejlesztők számára portolni az Xbox One és Windows 10 közt.

 

Fotó: The Verge


– Egy őrült projekt: Windows Holographic. Egy VR szemüvegről van szó: „kivetíthetjük” vele például a Skype-ot a falra, miközben az előttünk lévő asztalon egy 3D-s MineCraft térképet szemlélhetünk. A szenzoraival képes térben feltérképezni az előttünk lévő környezetet, így jeleníti meg a beépített kijelzőjén a „hologramokat”. A Google Glass-hoz hasonlóan önmagában is működőképes, nem feltétlenül kell számítógéppel összepárosítani.

 

FRISSÍTÉS: a részletes összefoglalónkat itt olvashatjátok!


(Nyitókép: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.