Hirdetés

Hivatalosan is vége a Netscape-nek



|

Jó pár év vegetálás után az AOL végleg megölte a Netscape böngészőt.

Hirdetés

Ezen a héten az AOL végleg beszünteti a Netscape böngésző támogatását. Az egykor szebb napokat látott szoftver sok felhasználó első programja volt a világháló felfedezésében.

 

Az 1994-ben alakult vállalat böngészője hamar népszerű lett, miután a cég a következő évben részvényeket bocsátott ki, azok már a kereskedés első napján háromszoros árat értek el. Volt olyan pont a cég életében, amikor 90%-os részesedése volt a böngészőpiacon és értékét 8 milliárd dollárra becsülték. Persze semmi sem tart örökké, a Microsoft kiadta az Internet Explorert és szépen lassan elvette a Netscape részesedését. Végül 2000-ben az AOL vásárolta meg a Netscape-et, amellyel nagy tervei voltak, de ezekből már soha nem lesz semmi.

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.