Hirdetés

Hivatalosan is veszélyesek a régi Internet Explorerek



|

Kilenc februárban patchelt sérülékenység érinti a már nem támogatott verziókat.

Hirdetés

A tavalyi év végén aránylag nagy érdeklődést kiváltva a Microsoft bejelentette, hogy végleg nyugdíjazza a régebbi Internet Explorer böngészőket. Ennek köszönhetően a 2016. februári hibajavító kedden az Internet Explorer 11 és Edge mellett már csak a Windows Vista rendszeren futó Internet Explorer 9, továbbá a Windows Server 2012 platformon használatos Internet Explorer 10 kapta meg a havi rendszeres javításokat.

Hirdetés


Mostanra kiderült, hogy a legutóbbi patch kedden összesen 13 darab Internet Explorert érintő sebezhetőséget javított a Microsoft, ezekből 9 darab érinti a már nem támogatott Internet Explorer változatokat, mindez a különféle főverziók részben közös kódbázisának köszönhető. Ugyan az Internet Explorer sosem a biztonságáról volt híres, azonban most már "hivatalosan" is kijelenthető, hogy az elavult változatok használata súlyos biztonsági kockázatot jelent. A helyzetet súlyosbítja, hogy a támogatott verziókhoz kiadott patchekből a bűnözők reverse engineeringgel is kideríthetik a javított sérülékenységeket, majd támadó kódokat írhatnak a kihasználásukhoz.


Hab a tortán, hogy a nem támogatott Internet Explorer verziókat használók feltehetően minimális informatikai ismeretekkel rendelkeznek, tradicionálisan őket lehet a legkönnyebben rávenni a kártékony kódokat tartalmazó weblapok megnyitására, plusz a kártevőkkel való megfertőződés esetén ők képesek a legkevésbé hatékonyan felismerni a fertőzés tényét, kiirtani a kártevő(ke)t.


A sebezhető Internet Explorert használóknak a Mozilla Firefox telepítését javasoljuk, a Google Chrome idén áprilistól nem kap majd frissítéseket Windows XP és Windows Vista rendszereken.


(Forrás: PC World | Nyitókép: The Next Web)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.