Hirdetés

Hogyan állítsuk le gépünket a futó programok kényszerített bezárásával egyszerre?



|

A háttérben futó programok sokszor megakadályozzák a Windows leállítását.

Hirdetés

A Windows leállítása előtt minden futó alkalmazást be kell zárni, néha azonban előfordul, hogy néhány futva marad, amiért a rendszer nem hajlandó leállni. A kikapcsolást kényszeríthetjük is, vagy vissza is térhetünk az OS-be, azonban mindkét megoldás kellemetlen plusz, főleg ha, a leállítás gomb után magára hagyjuk a PC-nket abban a reményben, hogy az kikapcsol.

 

Ha véletlenül sem szeretnénk többé ilyen hibába futni, akkor készíthetünk egy olyan parancsikont, amely leállítja a Windows 7-et, ezzel egyidőben pedig teljesen leállítja a futó alkalmazásokat is.

 

Nyomjunk jobb egérgombot az Asztalon, majd válasszunk az Új, Parancsikon lehetőséget. Írjuk be a "Shutdown -s -f" sort, majd hozzuk létre a parancsikont. Az ikonon jobb egérgombot nyomva, és a tulajdonságokat választva lecserélhetjük az adott ikont egy nekünk tetszőre. 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.