Hirdetés

Hogyan engedélyezzük a NOD32 által letiltott oldalakat?



|

Ha egy normál, biztonságos weboldalt blokkol a vírusirtó, nem kell az utóbbit lecserélnünk a megoldáshoz.

Hirdetés

Ha Ön az ESET NOD32 antivírus-alkalmazását használja, előfordulhatott már, hogy egy normál, biztonságos weboldalt is blokkolt a program, annak ellenére, hogy az nem tartalmazott semmilyen kártevőt. Ilyenkor egy hibaüzenetet küld a böngésző, amelyben figyelmeztet, hogy a NOD32 letiltotta a weboldal hozzáférését annak veszélyes tartalma miatt.

 

Amennyiben van olyan biztonságos honlap, amit a NOD32 véletlenül blokkolt, egyszerű a megoldás a problémára:

1. Az értesítési területről indítsuk el a NOD32-t, majd a bal oldali panelen válasszuk a Beállítások menüt.

2. Válasszuk a További beállítások megnyitása... sort.

3. Miután megjelent a beállítások ablak, navigáljunk a Web és e-mail -> Webhozzáférés-védelem -> URL-címek kezelése menüpontra a bal oldali panelen.

4. A jobb oldali panelen a legördülő menüben válasszuk az Ellenőrzésből kizárt címek listája sort. Most nyomjuk meg a Hozzáadás gombot.

5. Most be kell írnunk annak az oldalnak az URL-jét, amelyet szeretnénk kivenni a NOD32 feketelistájáról. Elegendő csupán a domain-nevet beírnunk, tehát ha például a Google-lel akadt gondunk, akkor csak annyit, hogy "*google.com*".

6. Amint megnyomtuk az OK gombot, a fenti domain címei engedélyezve lesznek, és többé nem blokkolja őket a program.

 

Természetesen a fenti módszert kizárólag akkor alkalmazzuk, ha teljes mértékben meg vagyunk róla győződve, hogy a blokkolt weboldal megnyitása ténylegesen biztonságos.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.