Hirdetés

Így érd el offline a OneDrive teljes tartalmát



|

Szükség esetén PC-n is tárolható a OneDrive teljes tartalma.

Hirdetés

A felhős adattárolás egyre fontosabbá válik napjainkban, és ez nem is meglepő. Elvégre a segítségével eszköztől és helytől függetlenül, bármikor és bárhol hozzá tudunk férni a fájljainkhoz. A kérdés már csak az, hogy mennyire megbízható a szolgáltatónk, és mekkora tárhelyet bocsát a rendelkezésünkre. A Microsoft Satya Nadella óta nagyon igyekszik vonzóbb választássá tenni a OneDrive-ot. 

Hirdetés

A OneDrive nem is olyan régen számos extrával csábította azokat, akik nem vagy csak keveset használták a múltban. Egy ideje például már a 10 gigabájtos fájlméretet is támogatja a szolgáltatás, illetve egy ideig olyan akciót is hirdetett Redmond, hogy aki bekapcsolja a fotók automatikus feltöltését mobilon, az megduplázhatja az ingyenes tárhelyét. 30 gigabájt pedig már valóban dicséretes méretű ingyen tárhelynek számít, még ha nincs is titkosítva, amit feltöltünk. 

 

OneDrive az Intézőben

 

Offline elérés a Windows 8.1-ben

A OneDrive ott van a Windows 8.1-ben is, az egyik nagyon jó tulajdonsága az asztali kiadásának pedig az, hogy az Intézőbe épülő szolgáltatás csak szükség esetén tölti le a fájlokat, nem végez teljes automatikus letöltést a gépünkre. Mi van azonban akkor, ha mi a teljes felhős tartalmat el szeretnénk érni offline is egy PC-n?

Van beépített megoldás. Az Intézőben elegendő bármelyik mappán vagy fájlon jobb egérgombot nyomni, és egyből beállítható, csak online vagy pedig akár offline is hozzáférhető legyen. A csak online elérésnél a helyi másolatot a rendszer eltávolítja. 

 

Beállítások

 

Annak érdekében, hogy a beállítást alapértelmezetté tegyük - és ne kelljen egyesével megadni a mappáknál -, el kell néznünk a OneDrive beállításaiba. Ehhez navigáljunk a Tálca értesítési területére, majd a OneDrive ikonján nyomjunk egy jobb egérgombot. Válasszuk ki a Beállításokat. 

A felugró ablak Beállítások fülén be kell pipálnunk, hogy az összes fájlunk elérhető legyen abban az esetben is, ha a számítógép nem csatlakozik az internetre. Az opció engedélyezése után a OneDrive mindent egyszerre tölt le a gépünkre a felhőből, és azt is garantálja, hogy a jövőben minden fájl idekerül, amit valamelyik eszközön elhelyezünk a felhőbe. 

 

Mindent vagy semmit

 

Persze akinek nagyon sok tartalom van a OneDrive-ra töltve, az talán nem akar élni ezzel a lehetőséggel. Ilyenkor az ellenkezőjét érdemes tenni, vagyis kizárólag online elérhetővé tenni a fájlokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.