Hirdetés

Hogyan gyorsítsuk a Windows 8 asztali betöltését?



|

A Microsoft előnyben részesíti a Modern UI-t betöltéskor, de mi keresztbe tehetünk.

Hirdetés

Bár a Microsoft a Windows 8-cal a Modern UI-t szerette volna a felhasználók kedvencévé tenni, a legtöbben még mindig ragaszkodnak az asztali módhoz és programokhoz. Éppen ezért kellemetlen az új operációs rendszerben, hogy az először a Modern UI-t igyekszik betölteni, és minden asztali szolgáltatást és programot másodlagosnak vesz ilyen szempontból. Ezt a késlekedést egy trükkel minimalizálhatjuk.

A Kezdőképernyő keresőjébe írjuk be, hogy regedit, és indítsuk el a Registry Editort. Keressük meg a következő kulcsot: HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Serialize

Előfordulhat, hogy ez a kulcs még nem létezik, ebben az esetben nekünk kell létrehozni: ehhez nyomjunk jobb gombot az Exploreren, kattintsunk a New, Key gombokra. 

Ezután a Serialize alatt a jobb oldali panelen kell létrehoznunk egy új DWORD-öt. Ennek a neve legyen StartupDelayInMSec. Kattintsunk rá duplán, és adjunk neki értéknek 0-t (nulla). 

Kattintsunk az OK-ra, zárjuk be az ablakot, és indítsuk újra a gépünket. Bár a Modern UI-t még mindig jobban szereti majd a Windows 8, az asztali programok és szolgáltatások ezentúl gyorsabban töltenek majd be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.