Hirdetés

Hogyan gyorsítsunk látszólagosan a Windows 8-on?



|

Egy kis trükközéssel nagyobb teljesítményre kapcsolhatunk, legalábbis vizuálisan.

Hirdetés

Amint túljutunk a kezdeti sokkhatáson, hogy csempés Start képernyőt kaptunk a régi Start menü helyett, rá kell jönnünk, hogy a Windows 8 az eddigi legjobb operációs rendszer a Microsofttól. Mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tovább csiszolni rajta. Ezúttal két apró trükköt mutatunk, amelyekkel fokozható a rendszer teljesítménye.

 

Villámgyors menük

A MenuShowDelay a Registry-nek az az eleme, amely azért felel, hogy mennyi idő elteltével jelenjen meg egy menü tartalma, ha az egeret a kellő helyre húzzuk. A 400-as alapérték csökkentésével úgy tűnik majd, hogy a menüink gyorsabban jelennek meg. A változtatáshoz nyomjuk meg a Win + Q billentyűket, és írjuk be, hogy "regedit". Indítsuk el a programot, a bal oldali panelen pedig keressük meg a [HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop] mappát. Kattintsunk rá, és a jobb oldali panelen nyomjunk jobb gombot a "MenuShowDelay" nevű elemen, és válasszuk a módosítást. A "Value Data" sorba írjunk be egy 0 és 20 közötti értéket (ennyi milliszekundum alatt jelennek meg a menüink), nyomjunk OK-t, és indítsuk újra a PC-nket.

Felugró elemek

A MouseHoverTime egy olyan tulajdonság, amely meghatározza, mennyi idő után ugorjon fel egy menü, ha egy elem fölé visszük az egérkurzort. Ha kisebb értékre váltunk, kevesebbet várunk egy-egy elem felugrására. A módosításhoz ugyanúgy indítsuk el a "regedit" alkalmazást, majd navigáljunk a [HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Mouse] mappára. Ha beleléptünk, akkor nyomjunk jobb gombot, majd módosítást a "MouseHoverTime" elemen. A "Value Data" sort ezúttal is állítsuk 0 és 20 közé, majd az OK lenyomása után indítsuk újra a gépünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.