Hirdetés

Hogyan használjuk a BrowserID bejelentkezőrendszert?



|

A Mozilla újdonságának a lényege, hogy ne kelljen minden regisztrációhoz külön visszaigazolást küldenünk és új jelszót megjegyeznünk.

Hirdetés

A Mozilla újdonságának, a BrowserID bejelentkezőrendszernek a lényege, hogy ne kelljen minden regisztrációhoz külön visszaigazolást küldenünk és új jelszót megjegyeznünk. Az OpenID-hoz hasonló szolgáltatás egyelőre kísérleti stádiumban van.

 

A rendszer csak azoknál az oldalaknál működik, ahol azt az üzemeltetők telepítették. Ha ez megtörtént, akkor az ilyen oldalakon nincs többé szükség egy regisztráció esetén megerősítésre és egy újabb jelszó megjegyzésére sem. A BrowserID-nek csupán egyszer kell megadnunk egy e-mail címünket, onnantól kezdve a BrowserID-t használó oldalakra két kattintással tudunk belépni, ugyanis már eleve visszaigazoltnak vesz minket a rendszer.

 

 

 

 

A könnyen, néhány kattintással használható szolgáltatás a Mozilla hitelesítőrendszerét használja, emellett bármilyen böngészőn keresztül működik. Ellentétben a többi hasonló rendszerrel, a BrowserID semmilyen adatot nem továbbít egyetlen szervernek sem rólunk, még a sajátjainak sem.

 

Itt egy demóoldalon próbálhatjuk ki a szolgáltatást, míg ezen az oldalon a fejlesztők olvashatnak bővebben a BrowserID-ről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.