Hirdetés

Hogyan használjunk Charms Bart régebbi Windows-okon?



|

Némi trükközéssel a Charms Barhoz hasonlót készíthetünk magunknak.

Hirdetés

A Windows 8 CP-ben működő úgynevezett Charms Bar akkor jön elő, ha az egerünket a bal alsó sarokba (jobb alsó a tableteken) visszük. A kicsi fekete panel néhány hasznos parancsikont tartalmaz, és Start Panel néven is lehet vele találkozni. A Charms Barhoz hasonló a korábbi Windows operációs rendszereken is használható. Ehhez kövessük az alábbi lépéseket:

 

1. Telepítsük a népszerű RocketDock nevű alkalmazást, amely innen tölthető le (ha már telepítettük, ezt a lépést kihagyhatjuk).

2. A telepítés után töltsük le az alábbi skint. A RAR fájl letöltése után tömörítsük azt ki.

3. Nyissuk meg a RocketDock mappáját az alábbi helyek valamelyikén:

C:Program FilesRocketDock (32 bites Windows esetén)

C:Program Files (x86) RocketDock (64 bites Windows esetén)

4. A kitömörített tartalmak közül a Charmbar transparent mappát másoljuk be a RocketDockSkins mappába.

5. Most másoljuk az Icons mappát közvetlenül a RocketDock mappába. A művelet közben lecseréljük a meglévő mappát, így másolás közben erősítsük meg a felülírást.

6. A Settings mappában található Settings.ini fájlt másoljuk be a RocketDock mappába (itt is kicseréljük a már meglévőt). (Ha a Settingstransparent.ini fájlt másoljuk át Settings.ini-re átnevezve, akkor a panel háttere átlátszó lesz.)

7. Szintén a RocketDock mappába másoljuk át a StartMenu.exe fájlt.

8. Elkészültünk. Indítsuk el a RocketDockot, és ezután közel olyan panelt kapunk, mint amilyen a Charms Bar a Windows 8-ban. Ha valamilyen ikon nem működne megfelelően, jobb egérgombot nyomva rajta beállíthatjuk annak útvonalát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.