Hirdetés

Hogyan kapcsoljuk automatikusan ki és be a Wi-Fi-t?



|

Az AVG WiFi Assist segítségével Androidon sok energiát spórolhatunk a Wi-Fi automatizálásával.

Hirdetés

Az androidos készülékek esetében gyakran probléma lehet, hogy véletlenül bekapcsolva hagytuk a Wi-Fi-t, út közben pedig a megmaradt kevés töltöttségünk is odalett emiatt. Igaz, hogy a legtöbb robotos felhasználói felületen gyorsgombokat találunk az értesítési területen az effajta funkciók ki- és bekapcsolásához, de akkor is észben kell tartanunk, hogy az üzemidő miatti takarékosság jegyében kikapcsoljuk a Wi-Fi-t, amikor például elmegyünk otthonról. 

Hirdetés

A legjobb megoldás erre a problémára persze a funkció automatizálása. Az AVG WiFi Assist nevű appja mindezt ingyenesen képes megoldani, és ehhez meglepő módon nem is a készülékünk GPS-modulját használja (elkerülve a kissé akkugyilkos helymeghatározást). Az alkalmazás tulajdonképpen képes megjegyezni az automatikusan kezelni kívánt hálózatainkat, majd amikor egy ilyennek a közelébe érünk, az app automatikusan bekapcsolja a Wi-Fi-t, és csatlakozik. Amennyiben elmegyünk, és a jel megszűnik, a Wi-Fi-s modem is kikapcsol, az akku pedig lassabban merül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.