Hirdetés

Hogyan keltsük életre fertőzött gépünket a Microsoft System Sweeperrel?



|

Ha már megtörtént a baj, és gépünk el sem indul, a Microsoft újdonsága a segítségünkre lehet.

Hirdetés

A System Sweeper, amely egyelőre béta állapotban érhető el, a Microsoft legújabb biztonsági helyreállító szoftvere. Ez akkor nyújthat segítséget, amikor a baj már megtörtént, gépünk pedig olyan kártevővel fertőződött, amelyet az antivírus-alkalmazásunk nem tud eltávolítani, vagy rosszabb esetben már a Windows bejelentkezéséig sem jutunk el.

 

A program a fertőzött PC-t offline képes szkennelni, azonosítani és eltávolítani a rootkiteket és egyéb fejlett malware-öket. Természetesen a szoftver nem helyettesít semmilyen antivírus-programot, csupán arra szolgál, hogy a már bekövetkezett kárt elhárítsuk. Ehhez szükségünk lesz egy üres CD-re, DVD-re vagy pendrive-ra minimum 250 MB szabad hellyel.

 

Ezután a System Sweepert innen letöltve telepíthetjük, majd futtathatjuk. A program utasításainak megfelelően elkészíthetjük a helyreállító lemezt, amely egy bootolható formátumú lemezként készül el. Erről indítva a fertőzött PC-t, a sérült rendszer helyreállítható.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.