Hirdetés

Hogyan készítsünk titkos üzeneteket?



|

A Text to Color egy BMP képfájlba kódolja a mondanivalónkat.

Hirdetés

Eddig sem örült senki, ha arról volt szó, hogy bárki hozzáférhet az üzeneteihez, azonban az NSA és a PRISM botrányának a kirobbanásával sokan még érzékenyebbek lettek a személyes adataikkal, például igazolványszámaikkal, banki adataikkal és a facebookos dolgaikkal kapcsolatban. Bár némelyik oldal katonai szintű titkosítást ígér, ha mi magunk titkosítjuk a szöveges üzenetünket, akkor méginkább biztosra mehetünk - a plusz védelem akkor is jó, ha így sem feltörhetetlen az anyagunk. 

Az erre a célra használható ingyenes megoldások között számos remek program található, és ezek egyike a Text to Color is. Az egyszerű, de hatékony program titkos üzeneteket gyárt a szövegeinkből, méghozzá úgy, hogy egy BMP képfájlba kódolja (illetve később dekódolja is) őket. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.