Hirdetés

Hogyan működik a jó vírusirtó?



|

Egy független labor szerint a gyakori frissítés vakriasztáshoz vezet

Hirdetés

A négy vezető antivírus programmal végzett vizsgálat eredménye szerint az óránként frissített antivírus megoldások többször is vakriasztást produkáltak, ugyanakkor fény derült arra is, hogy a hibamentes működés záloga a jó heurisztikus képesség, ezt ugyanis nem helyettesítheti még a leggyakoribb frissítés sem.

A legnagyobb problémát az új vírusok variánsainak egyre gyorsabban megjelenése, amely gyakran olyan sérülékeny pontokat – például programhibákat – vesznek célba, melyeknek javítását még nem publikálta az alkalmazás gyártója.

A gyakorlatban az antivírus megoldások készítői közül többen a vírusadatbázis egyre sűrűbb, akár óránkénti frissítésével próbálnak meg védekezni, de bármilyen gyorsan bocsátják is ki a gyártók a vírusirtók frissítéseit, az új vírusok megjelenése és az ellenszer kiadása közötti időszakadék nem hidalható át elég gyorsan.

Andreas Clementi, az AV-Comparatives vezető szakembere szerint a problémára azok a vírusirtók adhatnak megoldást, amelyek képesek az új, még azonosítatlan vírusok felismerésére a heurisztikus motor segítségével. Az óránként kiadott frissítés megnöveli a téves riasztások számát, mivel a gyártónak nagyon kevés ideje marad, hogy a frissítés esetleges hibáit korrigálja.

A vizsgálat így arra is rávilágított, hogy az antivírus gyártók előtt álló egyik legnagyobb kihívás jelenleg az, hogy megtalálják a frissítési gyakoriság és a proaktív vírusfelismerés optimális egyensúlyát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.