Hirdetés

Hogyan oldd fel a PDF-fájlok korlátozásait?



|

Rendkívül bosszantó, amikor egy PDF-fájlon indokolatlan korlátozások vannak. Ezzel a programmal gyorsan megszabadulhatsz ezektől, ráadásul most a PC World mellé ajándékba kapod.

Hirdetés

Rengeteg cég és fejlesztő próbálta leváltani az elmúlt évtizedben, a PDF mégis az egyik legelterjedtebb dokumentumformátum, amit a világon mindenki használ. Előnye, hogy eszköztől, operációs rendszertől és nézegetőprogramtól függetlenül bárki, bárhol képes megnyitni, a dokumentum kinézete pedig mindig pontosan olyan lesz, mint ahogy készítője megálmodta.

Ugyanakkor a formátum kezeli a korlátozásokat és a jelszavas védelmet, ami néha komolyan megkeserítheti életünket.

Egykattintásos PDF-mágia

Egyaránt előnyös a PDF használata úgy a hivatalos ügyek, mint a hétköznapi, végfelhasználói feladatok intézésekor, mert a hagyományos dokumentumfájlokkal ellentétben a formázás, a méret és a betűtípus is garantáltan megmarad.

Hirdetés

A formátumot kifejlesztő Adobe azonban többszintű fájlvédelmet is beépített, amit sokan előszeretettel vesznek igénybe. Például letiltható, hogy kitöltsük az űrlapmezőket, kinyomtassuk a dokumentumot, vagy másoljuk a tartalmát. Emellett jelszavas védelmet is bele lehet égetni a fájlba, amit igen nehéz feltörni.

Kissé félreérthető a XenArmor PDF Password Remover Pro neve, azt gondolhatod ugyanis, hogy képes illetéktelenül hozzáférést adni a jelszóval levédett PDF-fájlokhoz. Ehelyett a program nem feltöri a fájlokat, és még csak nem is nyers erővel próbálja kitalálni a jelszót.

Mindössze meg kell adnod a jelszót, aminek birtokában a program a kiválasztott PDF-ből törli a jelszavas védelmet, így azt innentől kezdve egyszerűbben megnyithatod.

A XenArmor alkalmazása emellett a többi PDF-korlátozást is képes feloldani, ehhez elég csupán megadni a fájlt, majd kattintani egyet - a nyomtatás, a szövegmásolás és minden egyéb jogosultság korlátozása azonnal feloldódik.

A program hasznos, ám várhatóan csak ritkán lesz rá szükséged, ezért teljes áron nem a legjobb vétel, de ingyenesen jó szolgálatot tehet.

Ha szeretnéd ezt a szoftvert - és mellette részletes teszteket, érdekes cikkeket, alapos elemzéseket, további kiváló teljes verziós programokat, valamint egy ajándék játékot is - bezsebelni, akkor szerezd be a novemberi PC World magazint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.