Hirdetés

Hogyan spóroljunk meg több időt a netezésnél?



|

Aki sok Google-hez köthető programot használ, vagy több közösségi oldalon is fent van, annak igencsak jól jöhet az iGoogle.

Hirdetés

A Google személyre szabható kezdőlapján nagyon sok izgalmas beállítást fedezhetünk fel. Az Ajax-alapú oldalon többféle modult is elhelyezhetünk - én például egy felületen látom a Twitter-oldalamra érkező új posztokat, a Facebook-hírek hasábját, a leveleimet, a teendőimet és a naptárbejegyzéseimet. Emellett sok honlap készít olyan modult, amelyet beilleszthetünk az oldalunkra - így a PC World Online oldalának is létezik beilleszthető szoftvere.

 

A honlap használatát sec perc alatt el lehet sajátítani, ráadásul saját témákat is megadhatunk magunknak. A Google folyamatosan monitorozza a különböző elemeket, de előfordulhat, hogy fertőzött szoftver kerül a rendszerbe (mi esetében ne fordulna elő?), úgyhogy legyünk óvatosak. Az egyes programok neve mellett láthatjuk a felhasználók értékeléseit, valamint a készítő nevét, így ez is iránymutató lehet. Többféle kategóriából válogathatunk, az előbb említetteken kívül rendelkezésünkre áll akár tévéprogramot jelölő szoftver is, de játékot is kitehetünk az oldalunkra. A modulok jobb felső sarkában láthatunk egy kis nyilat, ezt lenyitva férhetünk hozzá a beállításaihoz.

Ha beállítjuk kezdőlapként, akkor a google.hu honlap beütésénél később ez a felület fog felugrani - a fenti képen látni lehet, hogy a felső sávra korlátozódik a keresősáv megjelenítése - itt ugyanúgy elérhetjük a Google keresőfunkcióit, mint addig; egyedül a Google változó fejléce fog eltűnni.

Többféle oldal egyszeri áttekintésére tökéletes a kezdőlap; aki gyakran töltötte azzal az idejét, hogy végigkattintgatta a különböző honlapokat, vagy nem kedvelte az általunk is bemutatott TweetDecket, annak remek megoldás lehet ez az oldal. Google.hu/ig címen érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.