Hirdetés

Hogyan szerezzük vissza elveszett fájljainkat?



|

Ha véletlenül kitöröltünk valamit, még nincs veszve a helyzet - minden csak attól függ, mikor kapunk észbe.

Hirdetés

Amennyiben valamelyik fájlunkat véletlenül letöröltük volna, vagy odaengedtünk valakit a gépünkhöz, aki törölt valami fontos dolgot a merevlemezünkről, még ne kapjunk rögtön a szívünkhöz, ugyanis több lehetőség is rendelkezésünkre áll annak visszaszerzésére - ráadásul van, amelyik ingyenesen. A DiskDigger a windowsos gépek felhasználóinak kedvez, ingyenesen is elérhető, ráadásul kétféle módszerrel szerezhetjük vissza az elveszett fájljainkat.
Észben kell tartani, hogy amikor törlünk egy fájlt, az nem törlődik azonnal, hanem a törléssel csak jelezzük a rendszernek, hogy az a hely, amit az adott állomány elfoglalt, immáron felülírható mással. Ha pedig törlés után tovább dolgozunk a gépünkön, másolgatunk ezt-azt, akkor nagy valószínűséggel a gépünk felül is írja az állományunk helyét, tehát minél több idő telik el a törlés után, annál kisebb az esély arra, hogy visszakapjuk az eredeti fájlunkat.

 

 


Az előbb említettem, hogy a DiskDigger kétféle módszerrel tudja visszaszerezni a keresett állományunkat: az egyik mód gyorsabb, ez a Dig Deep névre hallgat, ezt akkor érdemes bevetni, ha majdhogynem azonnal rájöttünk az anomáliára, ekkor ugyanis nagy valószínűséggel változtatás nélkül visszaszerezhetjük a fájlunkat. A Dig Deeper nevű mód pedig lassabb, azonban hatékonyabb: ebben az esetben a program szektorról szektorra végigolvassa a megadott merevlemezünket. Keresés előtt kiválaszthatjuk, hogy a szoftver milyen kiterjesztésű fájlt keressen (nagyon sokat ismer szerencsénkre), illetve haladóbb felhasználók azt is megadhatják, hogy melyik szektorról induljon a kutatás.


Az alkalmazás nagy pozitívuma, hogy előnézeti képet is ad a meglelt fájlról, ezáltal eldönthetjük, hogy valóben ez-e az a fájl, amit keresünk.


Az ingyenes és fizetős verzió között funkcionalitásban egyébként semmi különbség nincsen; az 1.0.1-es verziószámnál tartó programot (május végén érte el a verziószám egyébként az 1-et) szabadon letölthetjük a honlapjukról, az ingyenes változat használatánál azonban készüljünk fel rá, hogy minden egyes keresés előtt öt másodpercig felugrik egy olyan üzenet, amely szerint vásároljuk meg mihamarabb a fizetős verziót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.