Hirdetés

Hogyan szerezzünk borítót a zenéinkhez?



|

Szerdán érkezik az Ashampoo MP3 Cover Finder végleges változata, amely az MP3 típusú zenéinkhez automatikusan keres borítókat.

Hirdetés

Igen gyakori jelenségnek tekinthető, hogy a zenei mappánkban valamilyen okból kifolyólag egy-egy MP3 típusú fájlnak hiányoznak az adatai. A multimédiás lejátszók aztán sokszor ismeretlen szerzőt és címet írnak ki ezek mellé, na és persze a borítókép is hiányzik. Az utóbbit hozzárendelve egy zenéhez jobban átláthatjuk a kollekciónkat, és persze szebb is lesz, miközben böngésszük a zenéinket. 

Az Ashampoo MP3 Cover Finder abban igyekszik a segítségünkre lenni, hogy Windows operációs rendszerek alatt helyettünk keresi meg gyorsan és egyszerűen a hiányzó borítóképeket, és ezeket hozzá is adja az egyes elemekhez. A borítókért a program több helyen is keres, így például az iTuneson, a Google-ön és az Amazonon is. A zenéinket egyesével is megnyithatjuk, de akár egyszerre importálhatunk egész mappákat a feladathoz. 

 

 

A három szeletre osztott felhasználói felület bal oldalán a megnyitott számok látszódnak, középen egy lejátszót kapunk, jobbra pedig a talált borítóképeket láthatjuk. Ahhoz, hogy megtaláljunk egy passzoló borítóképet egy zenéhez, gondoskodni kell róla, hogy megfelelő legyen az ID3 címke (a szerző és a szám neve). A program ezek alapján keres. Az ID3 címkék pótlásában tud segíteni elméletileg ez a szoftver, de alkalmas még rá például a MusicBrainz Picard, a TagScanner vagy az MP3 Tag is. 

Az Ashampoo alkalmazása igyekszik az egyszerűségre törekedni, elegendő, ha csupán betöltjük a választott számokat, és a keresésre kattintunk. Azért, hogy ne unatkozzunk, az egyes számokat le is játszhatjuk az előnézeti oszlopban, bár ez a funkció kicsit feleslegesnek tűnik. Az egyik leggyengébb pontja a programnak az, hogy csak MP3 fájlokat támogat, így ha a zenéink más formátumban vannak, felejtsük is el. 

 

 

Miként kell használni? Amint telepítettük a programot, indítás után négy lehetőséget kínál fel a zenéink kiválasztására. Választhatunk egyedi fájlokat, teljes mappákat, importálhatjuk a Zenéim mappát, illetve a drag-and-drop funkció is működik. Miután betöltöttük a számainkat, csak rá kell nyomnunk a bal felső oldalon található Find Covers feliratra. Miután az alkalmazás végzett, a jobb oldalon tudjuk kiválasztani, melyik találat a legjobb számunkra. Ehhez kattintsunk a pipákra, a mentést utána elvégzi helyettünk a program. 

Az Ashampoo MP3 Cover Finder jól teljesít olyan tekintetben, hogy helyettünk végzi el a sok keresgélést, ezáltal sok időigényes munkától megszabadít. A találatok pontosak, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk, melyik borítókép tetszik leginkább a listából. 

 

 

Az alkalmazással azonban van egy újabb probléma: ez pedig az árazása. A fejlesztők tájékoztatása szerint a most szerdán megjelenő végleges változat 10 napon keresztül lesz ingyenesen használható, 50 borítókép erejéig. Amennyiben regisztrálunk az Ashampoonál, kapunk még 20 további napot. Ha ettől tovább vagy több zenéhez akarjuk használni a programot, akkor egy évre 29,99 eurót kérnek tőlünk a licencért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.