Hirdetés

Hogyan szerezzünk feliratot a filmjeinkhez?



|

Ha a filmünknek rossz minőségű a hangja, vagy épp nem magyarul beszél, feliratra lesz szükségünk.

Hirdetés

A legismertebb módszer a probléma megoldására, ha beírjuk a filmünk nevét a Google-be, majd mögé biggyesztjük a "felirat" kulcsszót, rábökünk a keresésre, aztán lesz, ami lesz. Ennél kifinomultabb, ha a filmfájl nevét írjuk be a keresőbe, természetesen kiterjesztés nélkül, és utána jöhet az említett "felirat" kulcsszó. Sok esetben ez is eredményre vezethet, viszont a feliratkereséssel eltöltött perceket tölthetnénk akár valami hasznosabbal, mint az eredményül kapott honlapok végigkattintgatásával.

 

 

Elterjedt módszer még a feliratszerzésre kifejezetten feliratokkal foglalkozó weboldalak végignézése (a legismertebbek a podnapisi.net, opensubtitles.org, illetve a feliratok.hu utódjaként működő weboldalak), azonban ezekkel az a gond, hogy sok rajtuk az illegális tartalom, így előfordulhat, hogy költözködniük kell, ezáltal nekünk magunknak pedig tovább kell keresgélnünk.

 

Feliratvadászásra viszont kétféle módszer is lehetséges, amelynél nekünk szinte csak hátra kell dőlnünk, azt várván, amíg az alkalmazás kikeresi nekünk a megfelelő feliratot. Az egyik módszer a BSPlayer lejátszószoftver használata (a programot anno mi is bemutattuk), amely egy film betöltésekor automatikusan elkezd online katalógusokban böngészni, ha beállítottuk számára (a legújabb verziónál alapesetben automatikus).

 

Emellett pedig ajánlott még a Sublight nevezetű alkalmazás, amely már a 2.0.3-as verziónál tart, és rengeteg aprósággal felvértezték, amelyekkel a segítségünkre lehet. (A szoftver egyébként ingyenes, a linkről letölthető.) A keresési kritériumok között beállítható sorozatok esetében a sorozat megjelenésének éve és epizódszáma is, ezzel finomítva a keresést. A szoftver arra is képes, hogyha kiválasztjuk azokat a könyvtárakat, amelyekben a filmjeinket tároljuk, akkor automatikusan megkeresi a feliratokat azokhoz a fájlokhoz, amelyekre rákattintunk, és nem kell letöltenünk sem a feliratot, elég, ha a szoftver által elénk kínált listából kiválasztjuk a feliratot. Jobb gombbal ekkor már elő is hívhatjuk a lejátszóprogramok listáját, és ha ott kiválasztjuk a kedvenc lejátszónkat, már indul is a film, amihez a Sublight hozzárendeli az adott feliratot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.