Hirdetés

Hogyan telepítsük közvetlenül a Windows 8.1-et?



|

Szeretnéd a Windows legújabb rendszerét telepíteni a gépedre? Segítünk.

Hirdetés

A Windows 8.1 közvetlen telepítése nem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Jelen pillanatban sajnos csak igen nehezen megoldható, többek között amiatt, hogy a Windows 8.1-es telepítők nem fogadják el a 8-as kulcsokat. Windows 8.1-es ISO-t egyébként kizárólag az MSDN és a Technet előfizetői kapnak – utóbbi ugyanakkor nem fogad több felhasználót, az MSDN pedig nagyon drága az átlagemberek számára. Szerencsére egy kis trükközéssel bárki képes közvetlenül telepíteni a Windows 8.1-et még akkor is, ha licenckulcsa egy Windows 8-as rendszerhez szól.

Hirdetés

01 Első lépésben szükségünk lesz a Microsoft által jól eldugott WindowsSetupBox.exe és Windows8-Setup.exe fájlokra, amelyek a 8.1 és a 8 közvetlen telepítését teszik lehetővé. Töltsük le ezeket innen.

02 A letöltést követően a Windows8-Setup.exe-t kell futtatni, és megadni a Windows 8 licenckulcsát. Kövessük a telepítő utasításait, majd amikor elkezdi letölteni a Windows 8-at, szakítsuk meg a telepítést.

03 Most futtassuk a WindowsSetupBox.exe-t (ez installálja a 8.1-et). Mivel az előbb hiteles kulcsot adtunk meg, a telepítő egyből elkezdi letölteni a Windows 8.1-et, és nem kéri el annak licencét. Az „Install by creating media” opciót választva hozzunk létre egy ISO fájlt a telepítőn keresztül.

04 Ebből a Microsoft saját Windows 7 USB-DVD-tool-programjával gyorsan készíthetünk bootolható pendrive-ot vagy DVD-t. A telepítéskor a további teendők attól függnek, hogy kereskedelmi forgalomban vásároltuk-e Windows 8 licencünket, vagy pedig OEM-kulcsként kaptuk.

05 Ami mindkét esetben közös, hogy csak általános kulcsot hajlandó elfogadni a 8.1, amelyekkel próbaidőre aktiválható a rendszer. Az általános kulcs a Core és a Home verziókhoz 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT, míg a Pro változathoz XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB. Adjuk meg a megfelelőt a lemezről telepítéskor.

06 Vásárolt kulcs esetén most a felállt rendszer Intézőjében a Számítógépen nyomjunk jobb gombot, és válasszuk a Tulajdonságokat. A jobb alsó sarokban lévő [Change product key] feliratra kattintva megadhatjuk a Windows 8-as kulcsot, amivel már a most telepített 8.1 is aktiváljuk.

07 Amennyiben OEM-kulcsunk van (matricára írva, a BIOS-ba égetve), akkor a licenc aktiválása előtt törölnünk kell minden korábbi kulcsot. Indítsuk el a parancssort, és hajtsuk végre az alábbi parancsot: [slmgr.vbr /upk]. A Windows törli licencünket, amit aztán a fentebb leírt módon a Számítógép Tulajdonságainál kell megadnunk.

08 Végezetül szükségünk lesz még egy újraindításra is. Ha elkészültünk, mindezzel tisztán telepítettük a Windows 8.1-et, hivatalos forrásból, az eredeti Windows 8-as kulcsunkkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.