Hirdetés

Hogyan tömörítsük hatékonyan a képeinket?



|

A Caesium kitűnő választás a fotók tömörítésére, ha például a közösségi hálón szeretnénk őket megosztani.

Hirdetés

A legtöbb digitális fényképezőgép az igen gyakori JPEG fájlformátumot használja. A jó minőség nagy fájlmérettel is jár, ami azonban nem mindig előnyös. Ha például a közösségi hálón akarjuk megosztani képeinket, akkor nem feltétlenül a legnagyobb részletesség és a legjobb minőség a cél. Az ingyenes Caesium ilyenkor jöhet jól, ugyanis a képek fájlméretének akár 10 százalékra is tömöríthetjük az új fotókat.

 

Tömörítés előtt előnézeti képet is kapunk, és természetesen több tömörítési arány is beállítható. A képek, a minőség és a kimeneti mappa megadása után JPEG, PNG és BMP formátumok közül választhatunk. Az új képen megmaradnak a dátumok és az EXIF-adatok is. Természetesen az eredeti és a jelentősen tömörített képek között sok különbség akad, ez szabad szemmel általában kevésbé észrevehető. A Caesium itt érhető el.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.