Hirdetés

Hogyan tudjuk meg, hogy ellopták-e a LinkedIn-jelszavunkat?



|

A LastPass ellenőrzi nekünk, hogy a beírt jelszó kiszivárgott-e a múltkori incidenskor.

Hirdetés

Az elmúlt héten támadás érte a LinkedIn közösségi oldalt, amely során 6,5 millió felhasználó jelszavához jutottak hozzá a hackerek. Az oldal üzemeltetői és a biztonsági szakértők egyaránt azt tanácsolták minden felhasználónak, hogy azonnal változtassák meg a jelszavukat.

 

Ha azonban kíváncsiak vagyunk, hogy a mi jelszavunk áldozatául esett-e a támadásnak, akkor kipróbálhatjuk a LastPass szolgáltatását. A jelszavakkal foglalkozó cég alábbi oldalán egyszerűen csak be kell írnunk egy jelszót, majd a LastPass leellenőrzi azt, és kiírja, hogy biztonságos-e, vagy kiszivárgott a támadáskor. A cég nem a valódi jelszavunkat küldi el a szerverére, csupán a hash-t, és azt sem tárolja el. Ne felejtsük el azonban, hogy ha a linkedines jelszavunkat más oldalakon is használjuk, feltétlen ajánlott - más esetben is - a csere.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.