Hirdetés

Hogyan tudjuk meg, melyik weboldalak követnek minket?



|

A Firefox Collusion nevű kiegészítője valós időben mutatja az adatokat.

Hirdetés

A Mozilla Firefox böngészőjéhez elérhető Collusion nevű kiegészítő abban segít a felhasználóknak, hogy valós időben mutatja meg, mely weboldalak követik őket éppen, hogy később például személyre szabott hirdetésekkel bombázhassák.

 

A Mozilla az alábbi oldalon egy demó keretében mutatja be, hogy ahogyan meglátogatunk egyes weboldalakat, a valódi szürke pöttyök mellett jóval több piros is jelen lesz az ábrán, amely a hirdetőoldalakat szemlélteti, amik követnek minket.

 

A kiegészítő a Firefox-ba is beépíthető, csupán le kell töltenünk a böngészőhöz innen. Ha a minket követő cégeket nem csak ismerni, de letiltani is szeretnénk, akkor a TrackerBlock lehet a segítségünkre.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.