Hirdetés

Hogyan váltsunk egyszerűen DNS szervert?



|

A ChrisPC DNS Switch a népszerű DNS szerverek mellett egyedi beállításokat is elfogad.

Hirdetés

Amikor a kevésbé számítógép-függő ismerőseink az internet működéséről kérdeznek minket, akkor természetes, hogy nem tudunk mindent a legapróbb részletekig elmagyarázni. A fontosabb alapelemek közül ugyanakkor egy a DNS, vagyis a Domain Name System. Amikor beírunk a böngészőbe egy webcímet, az internetszolgáltatónk DNS szervere átalakítja ezt olyan formába, hogy a hálózat többi eszköze is megértse. 

Hirdetés

A legtöbben az ISP által kínált szolgáltatást használják, de ha ezzel valamiért gond adódna, akkor szükség lesz egy másik DNS szerverre. Ezt az egyik legkönnyebben a ChrisPC DNS Switch nevű alkalmazással cserélhetjük le. A programban számos népszerű, előre beállított DNS szervert találunk, ha pedig haladóbbak vagyunk, akkor egyéni beállításokat is megadhatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.