Hirdetés

Hollétünkről árulkodik a Google Mail



|

A Google majdnem hetente bővíti szolgáltatáskészletét valami újdonsággal.

Hirdetés

Ilyen új funkció például a levelező egyik újítása, ami tegnap óta elérhető és főként azok számára hasznos, akik sokat utaznak és rendszeresen megkapják a "Hol vagy most?" kérdést. A Google Labs funkciói között beállítható mini program képes arra, hogy az elküldött levelek végén kiírja, honnan küldtük az e-mailt a "Sent from: Törökbálint Hungary" formátumban. A földrajzi hely megadásához az IP-címet használja - persze nem árt némi fenntartással kezelni a dolgot, elvégre nem minden esetben mondhat igazat az adat. Ha például multinacionális cégnél dolgozunk, előfordulhat, hogy Belgiumot adja meg helynek csupán azért, mert a szerver ott található.

 

gmail-where.jpg

Így fog kinézni a bővített aláírás 

 

Ahhoz, hogy kipróbálhassuk a funkciót, szükségünk lesz a Google Gears kiegészítő legfrissebb változatára, amely támogatja a Location-t. Jó tudni, hogy beállítás után nem kötelező ténylegesen használni is az opciót, mivel az bármikor kikapcsolható, ha nem látjuk értelmét az aláírás utáni plusz sornak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.