Hirdetés

Húszezer alkalmazás a Windows 8 áruházban



|

Igaz ugyan, hogy az Apple Store-ban már hétszáz-, a Google Playen pedig hatszázezer app között válogathatnak a felhasználók, de az alkalmazás-kereskedelemben „zöldfülűnek” számító Microsoft számára mégis fontos mérföldkövet jelent, hogy a húszezredik applikációt is feltöltötték a gyártó online áruházába.

Hirdetés

Wes Miller, a Directions on Microsoft „alkalmazásáruház-figyelője” kedden jelentette, hogy a Windows 8 alkalmazás-áruházban található appok száma elérte a húszezret. Miller beszámolója szerint közel 18 ezer alkalmazást (az összes applikáció 87 százalékát) ingyenesen tölthetik le a felhasználók a weboldalról.

Napi 500 appot töltenek fel a Windows 8 alkalmazás-áruházába

A fejlesztők elképesztő ütemben dobják piacra a Windows 8 alkalmazásokat. A The Next Web adatai szerint naponta átlagban ötszáz új app landol a Windows Store-ban.

Ha továbbra is ilyen mértékben nő a kínálat, az év végére akár a negyvenezret is elérheti a Microsoft új operációs rendszerére fejlesztett applikációk száma. Igaz, ahhoz, hogy januárra valóban elérjék a korábban belengetett százezres számot, a jelenleginél is jelentősen nagyobb növekedési ütemre lenne szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.