Hirdetés

Ide látogass, ha elért a ransomware



|

A No More Ransom óriási segítség lehet mindenkinek, aki ransomware-támadás áldozatául esett.

Hirdetés

Az idei év egyik slágere a ransomware lett, és nagyon egyszerű olyan példát meríteni, amelyben a támadók sikerrel jártak: egy hollywoodi kórház például 17 000 dollárt, egy kanadai egyetem pedig 20 000 dollárt fizetett a támadóknak a feloldókulcs reményében. 

Hirdetés

Természetesen a magánemberek és átlagfelhasználók éppúgy a támadók célpontjai, és előszeretettel titkosítják a teljes merevlemezt is. Még népszerű appokba is csomagolnak ilyen kártevőket. 

Aki pórul járt vagy csak szeretné megelőzni a kellemetlenségeket, annak fokozottan ajánlott ellátogatnia a No More Ransom weboldalra. 

Az oldalt az Interpol, a holland rendőrség, a Kaspersky és az Intel rakta össze. Rengeteg eszközt kínál, amely képes érzékelni vagy visszafejteni az effajta kártevőket, illetve tippek is vannak az adatok védelméhez. 

Az oldalra a fájlokat is fel lehet tölteni, az pedig 160 000 feloldókulccsal teszteli, hogy képes-e feloldani a zárolásokat. 

Sajnos nem minden esetben lehet így visszaszerezni a fájlokat, de mindenképp érdemes tenni egy próbát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.