Hirdetés

Ideje eltávolítani a QuickTime for Windows lejátszót



|

Befejeződött a támogatása, két kritikus sérülékenység is található az utolsó verzióban.

Hirdetés

Csütörtökön az Apple helyett a Trend Micro bejelentette, hogy a cupertinói vállalat befejezte a Windows rendszeren futó QuickTime videolejátszó támogatását. Az alkalmazáshoz utoljára januárban jelent meg biztonsági frissítés, ezzel a verzióval lett vége a dalnak.

Hirdetés


A Trend Micro beszámolója alapján érdemes eltávolítani az alkalmazást, ugyanis minimum kettő kritikus sérülékenység is található benne, ezekkel a támadók távoli kódfuttatást érhetnek el. A cég tudomása szerint jelenleg semelyik sérülékenység sem áll aktív kihasználás alatt, ám mostanra nyilvánosságra kerültek a problémák részletei, így könnyű lesz támadó kódot írni hozzájuk.


A Windowson jelenleg QuickTime segítségével videózók rengeteg alternatív médialejátszó szoftver közül választhatnak, a népszerűbbek közül mi a VLC Player és MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema) alkalmazásokat emelnénk ki.


(Forrás: Ars Technica, Trend Micro)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.