Hirdetés

Idén sem lettünk okosabbak - a legbénább jelszavak toplistája



|

Az internetezők nem igazán tanulnak az eddigi incidensekből, és a könnyen hekkelhető jelszavakat továbbra is előszeretettel alkalmazzák.

Hirdetés

 

A SplashData által kiadott toplista azokat a leggyengébb jelszavakat tartalmazza, melyeket idén a felhasználók a legtöbbször alkalmaztak. Nem túl meglepő módon a ranglistát a "password" valamint az "123456" vezeti. Ugyanakkor megállapítható, hogy a cég kimutatásában szereplő többi jelszó is igen egyszerűen megfejthető szótáralapú megoldásokkal, azaz a csalók és a támadók számára nem jelent különösebb nehézséget ezek kipuhatolása.

Íme 2011 legszerencsétlenebb jelszavainak listája:

password
123456
12345678
qwerty
abc123
monkey
1234567
letmein
trustno1
dragon
baseball
111111
iloveyou

(és még bőven akad hasonló jelszó, a Computerworld oldalán mindet megtalálhatod)

Mit lehet tenni a hatékonyabb védelem érdekében? Mit javasolnak a szakértők? Mik az új biztonsági trendek? Kiderül a Computerworld cikkéből (a teljes toplistával együtt), kattints ide a folytatásért.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.