Hirdetés

Időnként használhatatlanul lassú lehet az XP



|

Egy rendkívül kellemetlen hiba miatt robbanhat le az operációs rendszer.

Hirdetés

A Windows XP felhasználói az utóbbi hónapokban szokatlan és időszakos lassulást tapasztalhattak az operációs rendszerük működésében, ám ennek oka a haldokló hardver és esetleges kártevők mellett könnyedén lehet maga a Windows.

Hirdetés


A Neowin beszámolója alapján a Windows Update ügyes-bajos dolgaival foglalkozó egyik menedzser szerint nagy baj van az OS frissítéskezelőjével, ugyanis a már szükségtelen javítások listájának összeállításakor használt algoritmus nem elég hatékony, 12 évnyi patch súlya megroskadva minden listaelem előállítása az előzőnél kétszer annyi időt vesz igénybe. A folyamat óriási processzorterhelést okoz, amely miatt lényegében megbénulhat a számítógép.


Doug Neal tájékoztatása alapján a Microsoft legjobb elméi dolgoznak a gikszer lehető leggyorsabb megoldásán, ám rendkívül komplex feladatról van szó, így egyelőre nem tudni, hogy mikorra fog elkészülni a problémát megoldó foltozás.


(Fotó: warrenski / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.