Hirdetés

IE 7 Beta: webből gyenge közepes



|

Késik az Internet Explorer minőségi megújulása; a Microsoft csak foltozgat

Hirdetés

A Web Devout, egy web-fejlesztéssel és webes fejlesztőeszközökkel foglalkozó internetes oldal folyamatosan figyeli a különféle böngészők webes szabványokhoz való viszonyulását. Miután a listába belevették a Microsoft még fejlesztés alatt álló Internet Explorer 7-esének bétáját is, kiderült, hogy csak minimális javulás van az IE korábban is sokat szidott működéséhez képest. Úgy tűnik, hiába a Microsoft minden igyekezete, az új Internet Explorer legfeljebb formailag és kezelésében képes megújulni, a szabványok betartásában nem.



Mind a régi 6-os Explorer, mind a készülő 7-es is csak 73%-ban felel meg az aktuális HTML/XML szabványnak, a Firefox eközben 90%-on veri a lécet. Ha csak a HTML kompatibilitást nézzük, kicsit jobb a helyzet; 80-ról 81%-re küzdötte fel magát az IE 7, igaz a Firefox 1.5 ebben a versenyben 91%-on vezet. A stíluslapok (CSS-kódok) kezelésében sem javult sokat a helyzet; az IE 6 51%-ához képest a 7-es akár 55%-ra is feltornázta magát, miközben a Firefox 93%-on teljesít.



Bár jelenleg a Firefox a legkompatibilisebb böngésző, a második helyen levő Opera erőteljesen begyorsított legutóbb: a 8.5-öshöz képest az aktuális 9-es változat alaposan közeledik a szabványban előírt szinthez.



Igaz ami, igaz, a Firefox háza táján sincs minden rendben. A Web Devout statisztikáiból kiderül, hogy azért a tűzróka tudásának is vannak vakfoltjai, leginkább a CSS szabványok megvalósításában van még hova fejlődnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.